MoziBarát

Filmek, sorozatok kibeszélői, előzetesei, bemutatói.

Friss topikok

  • dienesoft23: @shitgun: Szervuszkérlek! Hadd meséljek el valamit. Ez a cikk úgy született, hogy köteleztek rá. ... (2014.03.22. 07:42) Különvélemény

Címkék

aaron (2) bemutatkozó (1) bemutató (1) előzetes (2) film (1) filmek (1) for (2) kritika (3) mozibarat (2) need (2) NFS (1) paul (2) speed (2) trailer (1) vélemény (1) Címkefelhő

Archívum

Különvélemény

2014.03.21. 07:13 dienesoft23

Egy kis különvélemény lesz, nem mozis, de a tévézéshez közel áll.

Kedves Nagymúltú és Vasmarkú Kolosi Péter!


     Maga a médiahatalom egyik legmeghatározóbb személye ebben az országban , még ha neve kevesebbszer is2.jpg hangzik el, mint bármelyik politikusunkké mostanában. Csatornáját, az RTL Klubot (beleértve az az összes alcsatornát) évek óta tökéletes formában tudja egységes és megrendíthetetlen uralma alá söpörni, irányítva ezzel a sajtó és a fogyasztók véleményét, befolyásolva ezzel az itthoni médiakörnyezetet. Ebben szerintem semmi meglepő nincs. Csupán csak azért írtam le, hogy ha ezt elfelejtette volna az igazgató úr.

   Aztán gondolkodtam, hogy ezzel valószínűleg tökéletesen tisztában van. Tudja, mert felhasználja az összes létező, népbutító, a valóságtól Makó-Jeruzsálem távolságban lévő showműsorát arra, hogy az emberek mindennapi témáit elterelje az igazi társadalmi problémáink és kérdéseink körül! Még ha nem is tud róla.

   vv4 mister izmok.jpgA fiatalok egy része a maga Való Világából szocializálódik, most már a hatodik szériánál tartva. Tízforintos embereket válogattak be anélkül, hogy a nézőnek legalább a látszata fent legyen arra, hogy Ön, készséges és semleges programigazgatóként engedélyezze, hogy kik kerülhessenek a pajtába. Igen, pajtába, mert állatias ösztönű amatőrszínészek garmadáját sikerült összeválogatni. Szemrebbenés nélkül a társadalom leglecsúszottabb, erkölcstelen szélsőségeit sikerült beleerőltetni jópénzért a tévékamerák közé. És tudja, hogy  mi ebben a borzalmas? Hogy ezek az emberek még egy jófajta műbalhéra sem képesek. Ülök a tévé előtt és azon gondolkodom, hogy maga ezt képes végignézni? Nem unalmas, nem fáj, nem rossz? Nekem a pofámról lesül a bőr, amikor a vasmágnes "Aurelio" és "Teó" közösködik az ágyban interneten, majd a weboldalak, lájkgyűjtős blogok és a FaceBook felülete ennek a két förmedvénynek a videójával van tele. De higgye el nekem, szánalmas az egész. Nyugodtan jöhetne azzal az érvvel, hogy "ha nem tetszik a műsora, ne nézze". Ilyet manapság meg lehet próbálni, de a tartalmat nem lehet kikerülni.

   Lehet, hogy én vagyok ennyire rosszindulatú és lehet, hogy csak azért tűzte műsorára újra ezt, hogy az 5622428_481d52273a196cedb162aea105f3a41c_wm.pngegyszeri magyar ember el tudja mondani minden este a ValóVilág után; "de jó, hogy nem ilyen vagyok, mint ezek". Csak tudja: nem mindenkinél ez a helyzet. Fiatalok tízezrei ülnek a tévé elé  a maga "szennyét" nézni és bárcsak annyi lenne a megoldás, hogy elkapcsoljuk a távirányítót és nem nézzük!  Ír róluk a búlvársajtó, beszélnek róla az emberek és persze valamelyik pajtalakóról mindig kiderül, hogy pénzért árulta a testét, vagy hasonló, bájos és erkölcsös dolgok részese volt, amit a műsor kedvéért előzetesen bevállalt az illető. Amikor bárkit megkérdezek ebben az országban, hogy te láttad-e ezt vagy azt a részt, nagyrészt azt hallom, hogy "csak egy pillanatot láttam belőle", vagy hogy "sose nézem, na de ez a VV Gizike...". Tudja, ebben van a nagy hatalom. Nem hibáztatom azért, mert nem közérdeket képvisel, de magát hibáztatom, mert ezt a fiatalok természetesnek, követendő "celebpéldának" tekintik. Ebben magának- kedves programigazgató úr-, borzasztó nagy felelőssége van. 

Nem megoldás az sem, ha elkapcsoljuk a tévét, vagy letiltjuk a maga által készített, látenshírességeket generált tartalmakat. Maga, a médiabefolyásolás eszközével mindent elfoglalt és szabad utat nyert az a fajta szenny, amit képvisel. Mi lesz majd akkor, amikor ezek a fiatalok felnőnek? Maga mennyire érzi a felelősségét ebben az ügyben?

A bejegyzés trackback címe:

https://mozibarat.blog.hu/api/trackback/id/tr595871932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.03.21. 23:17:14

Ezt valami nyugdíjas írta? Kábé annyira szellemileg alultáplált és korlátolt hülyeség, mint az általa fikázott műsor.

Kapitány_1 2014.03.21. 23:46:12

Sajnos ez túl gyengéd hozzászólás. Kolosi egy olyan bűnt követett el az új generációs magyar médiavilágban, ami alapján a mocsok örökre összefonódik a nevével. Az igénytelenség, a primitív agymosás és értéktelen celebgyártás világát szilárdította meg, kihasználva a fiatalok képlékeny szellemi értékrendszerét. Ez gyakorlatilag a következő generáció jelentős részének szellemi hanyatlását okozza és okozta.

dienesoft23 2014.03.22. 07:42:34

@shitgun: Szervuszkérlek!

Hadd meséljek el valamit. Ez a cikk úgy született, hogy köteleztek rá. Feladatnak adták ki nekünk, hogy a félév során írjunk 6 blogbejegyzést valahova (gondolom kitalálod ezek után, hogy nem vagyok nyugdíjas, csak egy agymosott fiatal :) ).

Eredetileg ez egy filmezős blognak indult, majd később ezt leszartam és feltöltöttem ide egy írást ami nem ide tartozik. Vissza se olvastam, meg se osztottam, még is valahonnan elkezdték olvasni, pedig valóban egy hülyeség.
De látod, hogy a szart még is könnyebb eladni?
süti beállítások módosítása